Program

Program 2020

Programmet for 2020 er under arbeid og blir oppdatert fortløpende

Matkurs: Spis MER Grønt

Trodde du plantbasert mat er kjedelige salater og mat du ikke blir mett av? Lær hvordan du kan leve sunt og bærekraftig ved åinnføre mer plantekost i hverdagen. Du får tips og råd og vi lager middagsretter som er enkle å få til og som smaker skikkelig digg og har metthetsgaranti! Vi spiser og koser oss med det vi lager og du får med deg oppskriftshefte.

Sted: Grønt Senter, Odderøya
Pris: 790,-
NB! Begrenset antall plasser
 

Demonstrasjon av Bokashi 

PRAKTISK INFO:
Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte; og dels enten inne i en kasse medlitt jord, eller ute. Bokashi tar liten plass og lukter ikke vondt. Bare noen uker etter at matavfallet har forlatt kjøkkenet og kommet i jorden kan du begynne å plante i næringsrik bokashi kompostjord.
Jorden du lager med bokashi, er proppfull av næring og energi med et rikt mikroliv og massevis av herligmeitemark. Dyrk den på balkongen, i krukker, på takterrassen, i kolonihagen eller i kjøkkenhagen – oghøst egendyrkede grønnsaker fra egenprodusert jord. Et perfekt lite kretsløp. Enkelt og svært rask!
 
Mer om Anita:
Anita S Dietrichson er bybonde og hobbykokk og har sitt eget selskap; Drivhuset mitt. Hun dyrker økologisk mat, og holder kjøkkenhagekurs og Bokashikurs. Hun har egen blogg og nettbutikk hvorhun selger sine egne kort og posters: www.drivhusetmitt.no
Posters og kort er med oppskrifter, og rikt illustrert av søgnekunstneren Bente Lill Endresen Kallhovd.
I Lillemarkens blir det mulig å kjøpe startsett til samme pris som på nettet (og du slipper
fraktkostnadene) og posters/kort.
 

Onsdag 14. oktober  kl. 10.00-14.00 • Sted: Matkjelleren – Lillemarkens

Matkurs: Vegetarmatkurs til hverdag og fest!

 

PRAKTISK INFO:
Gladkjøkkenet arrangerer vegetarmatkurs med retter for hverdags- og festmat, som ender opp med et deilig 4 retters måltid

Pris: 1295,- per person

Kun 16 plasser. Klikk her for å melde deg på

Meny:
Salat med brokkoli, røde bønner, rød løk, pærer, mango, hjertesalat og grønn pesto. Grovt pinnebrød med gulrot.
Grønnsakmoussaka med sopp
Fritert blomkål serveres med puré av spinat og persillerot, søtpotetchips og hjemmelagd «remulade» med soltørkede tomater
Basilikum/appelsinsorbet med bringebærcoli og frukt
Møt opp klokka 1730 i Tollbugata 6. mellom Boots Apotek og kaffebaren Cuba Life. Gå opp i andre etasje. Vi avslutter ca. kl 22.
 

Onsdag 14. oktober  kl. 17.30-22.00 • Sted: Gladkjøkkenet 

Matkurs: Spis grønt fra EGEN kjøkkenhage

PRAKTISK INFO

Sted: Grønt Senter, Odderøya
Pris: 600 kroner per person inkl. grønn suppe, nybakt brød og urtesmør
Påmelding: anita@drivhusetmitt.no

Om kurset:
På dette kjøkkenhagekurset ønsker jeg å inspirere deg til å dyrke mer selv, enten i noen potter på terrassen eller i din egen hage. Jeg skal ta for meg dyrkingen av de vanligste grønnsakene – og noen tips til hva du kan lage av disse. Dermed er du godt forberedt til våren.
Det hele handler om jorden, om å holde sin jord og planter sunne, uten å gi de hverken medisin eller sprøyter, men «god og næringsrik mat» – som hos oss mennesker. Å dyrke sine egne grønnsaker handler om liv, om glede, om nytelse, om å se det lille frø bli til noe stort. Og gleden av å spise noe som hverken har reist, ligget i kjøleskapet i flere dager – eller er pakket i plast.
Mer om Anita:
Anita S Dietrichson er bybonde og hobbykokk og har sitt eget selskap Drivhuset mitt. Hun dyrker økologisk mat, og holder kjøkkenhagekurs og Bokashikurs. Hun har egen blogg og nettbutikk hvor hun selger sine egne kort og posters. Posters og kort er med oppskrifter, og rikt illustrert av Søgne kunstneren Bente Lill Endresen Kallhovd.
På kurset blir det mulighet til å kjøpe både Bokashi startsett og posters/kort.
Begrenset antall plasser! Meld deg på nå:
anita@drivhusetmitt.no
 

Onsdag 14. oktober  kl. 17.00-19.00 • Sted: Grønt Senter 

Demonstrasjon av Bokashi 

PRAKTISK INFO:
Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte; og dels enten inne i en kasse medlitt jord, eller ute. Bokashi tar liten plass og lukter ikke vondt. Bare noen uker etter at matavfallet har forlatt kjøkkenet og kommet i jorden kan du begynne å plante i næringsrik bokashi kompostjord.
Jorden du lager med bokashi, er proppfull av næring og energi med et rikt mikroliv og massevis av herligmeitemark. Dyrk den på balkongen, i krukker, på takterrassen, i kolonihagen eller i kjøkkenhagen – oghøst egendyrkede grønnsaker fra egenprodusert jord. Et perfekt lite kretsløp. Enkelt og svært rask!
 Mer om Anita:
Anita S Dietrichson er bybonde og hobbykokk og har sitt eget selskap; Drivhuset mitt. Hun dyrker økologisk mat, og holder kjøkkenhagekurs og Bokashikurs. Hun har egen blogg og nettbutikk hvorhun selger sine egne kort og posters: www.drivhusetmitt.no
Posters og kort er med oppskrifter, og rikt illustrert av søgnekunstneren Bente Lill Endresen Kallhovd.
I Lillemarkens blir det mulig å kjøpe startsett til samme pris som på nettet (og du slipper
fraktkostnadene) og posters/kort.
 

Torsdag  15. oktober  kl. 10.00-14.00 • Sted: Matkjelleren – Lillemarkens

Matkurs: Spis MER grønt!

Trodde du plantbasert mat er kjedelige salater og mat du ikke blir mett av? Lær hvordan du kan leve sunt og bærekraftig ved åinnføre mer plantekost i hverdagen. Du får tips og råd og vi lager middagsretter som er enkle å få til og som smaker skikkelig digg og har metthetsgaranti! Vi spiser og koser oss med det vi lager og du får med deg oppskriftshefte.

Sted: Grønt Senter, Odderøya
Pris: 790,-
NB! Begrenset antall plasser
Påmelding: Trykk her

Spis Grønt Uka © 2019

Etablert av Mjas AS i samarbeid med Kvadraturen.