Program

PROGRAM 2023

Vi gjør Kristiansand til Norges grønneste matby!  Programmet for Spis Grønt Uka 2023 oppdateres fortløpende her fra april måned

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder.

Dagens anbefaling:   Vegetarfest på Amigos! Denne uka får du alle vegetar-retter til 30 % rabattt, og du får også deres spesialitet Chili sin carne til kun kr. 150,-

ARRANGEMENT: SPIS GRØNT MED MARI HULT

Les alt om arrangementet her og meld deg på 

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder til både lunsj og middag hele uken!  

Dagens anbefaling: Teateret

 

ARRANGEMENT: GRØNT, SUNT OG BILLIG!

Sted: Teateret
Klokken: 18.00

Spennende matkurs og inspirasjonskveld med Kilmaalliansens matekspert, Tina Mersland! Kurset inkluderer deilig servering inkludert oppskrifter, handleliste, og friske urter til å ta med deg hjem!

Bli med på inspirasjonsvkeld til en fantastisk god pris! Begrenset antall plasser!

Bestill billetter her

 

 

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder. 

Dagens anbefaling: Restaurant Grenseløs, Caledonien

 

 

 

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder.

Dagens anbefaling: Bønder i Byen
Tomatsuppe på ferske tomater fra Hesnes, egg, byggryn, ramsløksolje og vårløk

Grillede vårgrønnsaker, vegetarboller og chevre fra Haukeli servert med tomatsalat, syltet fennikel, fritert kapers og ramsløksmajones.

Retten kan også lages vegansk / plantebasert.

ARRANGEMENT: EKTE GRØNN MAT

Sted: Hos Moi
Klokken: 18.30

Andreas Viestad er ute med ny kokebok «Ekte Grønn Mat». Torsdag 27. april inviterer Andreas og teamet Hos Moi til en grønnere aften med inspriasjonsforerag, tips og en nydelig grønn meny av sesongens råvarer komponert sammen med teamet Hos Moi.

Kun 30. plasser

Klikk her for å booke plass på «Ekte Grønn Mat» 

 
 

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder. 

Dagens anbefaling: Meze – sharingmeny hos The Royal Corner. Velg seks digge vegetariske eller plantebaserte småretter / meze akkopagnert av ferskt, nybakt urtebrød! 

 

ARRANGEMENT: «BRAINFOOD» MED EMIILE NERENG

Sted: Noroff Kristiansand
Tidspunkt: 12.00
Årets ambassadør for Spis Grønt Uka er ingen ringere enn Emilie «Voe» Nereng. Fredag 28. april gjester hun Kvadraturen og inviterer næringsliv, studenter OG private til en inspirerende fredagslunsj om digge måltider og mat som holder konsentrasjonen og ytelsen oppe gjennom arbeids – og studiehverdagen

Bestill billetter til Brainfood her 

 

ARRANGEMENT: GEORGISK MAT & VINKVELD

Sted: Teateret
Tidspunkt: 19.00

Teaterets temakveld under Spis Grønt Uka har alltid vært en stor suksess. I år beveger vi oss østover i
Europa der vi skal bli kjent med den unike kaukasiske kulturen hvor en har produsert vin i uminnelige
tider. Natia Kurua er født i Georgia, men har bodd i Norge i over 20 år. Hun har en nærmest medfødt lidenskap for god vin og vil denne våren åpne vinbaren Gvino i Kanalbyen i Kristiansand.


Fredag 28. april besøker hun Teateret for å gi oss en første smak av de edle dråper fra det som
kanskje er verdens eldste vinland. I tillegg vil hun gi deg et førstehånds innblikk i en nasjon med en rik
og spennende historie.

Kun 30. plasser

Kjøp billetter nå!

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder. 

Dagens anbefaling: Restaurant Grenseløs, Caledonien

GRØNN BYLØRDAG

Fra kl 12.00: «Verdens» største grønne wok – 
Kokkenes mesterlaug kommer til Spis Grønt Uka og lager «verdens største» vegetarwok i krysset Skippergata / Markens. Det blir digge smaksprøver å langt lageret rekker!

11. 30 – 12. 15 # Greenweekchallenge – Kokkekamp i Lilllemarkens
Vi utfordrer private, næringsliv og byfjest til en grønn «mystery box» inne i Lillemarkens, hvor deltakerne skal få lov til å bryne seg på grønn matlaging. Hvem blir Kvadraturens flinkeste og grønenste kokk?  Det hele bedømmes av Emilie Voe Nereng»

12.30 – 13.15: Saritas vegetariske masterclass
Sarita fra Mother India besøker Lillemarkens. I hennes vegetariske masterclass viser hun deg flere oppskrifter og fremgangsmåter for å lage skikkelig digg og indisk vegetarmat hjemme!

13.30 – 14.15 Emilie Voe Nerengs grønne favorittretter
Emilie Voe Nereng viser deg tre av hennes egne favoritter fra sin nye kokebok «Sunnere livsstil», du får tips og triks til å ta med deg hjem. Etter matkurset blir det muligheter for å kjøpe og få signert Emilies nye bok, samt meet & greet nede i matkjelleren i Lillemarkens! 

 

SPISESTEDENE
Spis grønt, vegetarisk, bærekraftig og plantebasert på byens spisesteder. 

Dagens anbefaling: Spiren Plantebasert mat & drikke

 

Spis Grønt Uka © 2019

Etablert av Mjas AS i samarbeid med Kvadraturen.