Program

Program 2020

Gled det til en grønnere uke med matkurs, inspirasjon og egne temamiddager!

Matkurs: Spis MER Grønt

Trodde du plantbasert mat er kjedelige salater og mat du ikke blir mett av? Lær hvordan du kan leve sunt og bærekraftig ved åinnføre mer plantekost i hverdagen. Du får tips og råd og vi lager middagsretter som er enkle å få til og som smaker skikkelig digg og har metthetsgaranti! Vi spiser og koser oss med det vi lager og du får med deg oppskriftshefte.

Sted: Grønt Senter, Odderøya
Pris: 790,-
NB! Begrenset antall plasser
 

 Olivenoljekurs med Olivers & co hos Kjerstis Kjøkken 

 
Vil du lære mer om olivenoljens egenskaper, bruksområder og ikke minst helseeffekt?
Kjerstis Kjøkken og Oliviers & Co inviterer til en spennende kveld der du får nydelig servering, deilige smaksprøver, nyttig informasjon om de beste olivenoljer og gode tilbud. Det blir garantert en hyggelig kveld i den koseligste kafeen i Skippergata!
Vi holder oss til godt smittevern og har derfor plass til max 15-20 personer, først til mølla her altså.
Påmelding med navn og mobilnummer til kjersti@kjkj.no eller anne@oliviers-agder.no innen mandag 12. oktober.

Pris pr. person kr 300,-
 

Demonstrasjon av Bokashi 

SPIS GRØNT UKA: BOKASHI v/ Anita S Dietrichson
Gratis demo i Matkjelleren i Lillemarkens under Spis Grønt Uka 2020
Stikk innom Matkjelleren for å lære mer om Bokashi. Åpent fra 10 – 14 begge dager for drop-in.
Klokken 12.00- 12.30 og 13.00-13.30 vil Anita også holde et miniforedag om metoden – vi setter ut stoler slik at du kan få med deg foredraget.
Mer om Bokashi
Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte; og dels enten inne i en kasse med
litt jord, eller ute. Bokashi tar liten plass og lukter ikke vondt. Bare noen uker etter at matavfallet har forlatt kjøkkenet og kommet i jorden kan du begynne å plante i næringsrik bokashi kompostjord.
Jorden du lager med bokashi, er proppfull av næring og energi med et rikt mikroliv og massevis av herlig
meitemark. Dyrk den på balkongen, i krukker, på takterrassen, i kolonihagen eller i kjøkkenhagen – og
høst egendyrkede grønnsaker fra egenprodusert jord. Et perfekt lite kretsløp. Enkelt og svært rask!

Mer om Anita:
Anita S Dietrichson er bybonde og hobbykokk og har sitt eget selskap; Drivhuset mitt. Hun dyrker økologisk mat, og holder kjøkkenhagekurs og Bokashikurs. Hun har egen blogg og nettbutikk hvorhun selger sine egne kort og posters: www.drivhusetmitt.no
Posters og kort er med oppskrifter, og rikt illustrert av søgnekunstneren Bente Lill Endresen Kallhovd.
I Lillemarkens blir det mulig å kjøpe startsett til samme pris som på nettet (og du slipper
fraktkostnadene) og posters/kort.
Info Smittevern
Vi tar smittevernet på alvor, derfor rer det
begrenset plasser til selve foredragene: Det blir satt ut stoler til å sitte på – førstemann til mølla. Husk at 1-meters regelen gjelder!
Dersom du har symptomer på forkjølelse, eller har vært i utlandet de siste 10 dagene, ber vi om at du holder deg hjemme.
Vi overholder regelen om minst 1-meter avstand ig oppfordrer besøkende til å benytte seg av antibac-stasjonene som er plassert ved alle senterets innganger 

 

Onsdag 14. oktober  kl. 10.00-14.00 • Sted: Matkjelleren – Lillemarkens

Matkurs: Vegetarmatkurs til hverdag og fest!

PRAKTISK INFO:
Gladkjøkkenet arrangerer vegetarmatkurs med retter for hverdags- og festmat, som ender opp med et deilig 4 retters måltid

Pris: 1295,- per person

Kun 16 plasser. Klikk her for å melde deg på

Meny:
Salat med brokkoli, røde bønner, rød løk, pærer, mango, hjertesalat og grønn pesto. Grovt pinnebrød med gulrot.
Grønnsakmoussaka med sopp
Fritert blomkål serveres med puré av spinat og persillerot, søtpotetchips og hjemmelagd «remulade» med soltørkede tomater
Basilikum/appelsinsorbet med bringebærcoli og frukt
Møt opp klokka 1730 på Hotel Norge i Dronningensgate
 
KLIKK HER FOR Å BESTILLE PLASS
 

Onsdag 14. oktober  kl. 17.30-22.00 • Sted: Gladkjøkkenet 

Temamiddag: Helaften med Mari Hult

 
Helaften med foredrag fra Mari Hult!
Vi skal få besøk av den populære og kule dama Mari Hult under Spis Grønt Uken 12-17 oktober. 

Vi på TilStede mat og mer skal lage en 3 retters middag med oppskrifter fra boken til Mari Hult «SYKT ENKELT». Det vil serveres drikke som matcher maten. Mari Hult skal fortelle om boken “Sykt enkelt” og bloggen hennes
Vi gleder oss masse og håper det blir fullt hus!
Vi har KUN 18 plasser. Ta med deg en venn, kollega, en i familien eller planlegg en kveld med kjæresten. Førstemann til mølla!
Pris: 495 kr. Det inkluderer 3 retter med passende drikke og foredrag fra Mari Hult.

Påmelding: Sende en mail til bestilling@tilstedematogmer.no. Husk å skriv fullt navn, mail og tlf nr.

 

Onsdag 14. oktober  kl. 20.00-22.00 • Sted: TilStede Mat og Mer

Matkurs: Spis grønt fra EGEN kjøkkenhage – FULLBOOKET

PRAKTISK INFO

Sted: Grønt Senter, Odderøya
Pris: 600 kroner per person inkl. grønn suppe, nybakt brød og urtesmør
Påmelding: anita@drivhusetmitt.no

Om kurset:
På dette kjøkkenhagekurset ønsker jeg å inspirere deg til å dyrke mer selv, enten i noen potter på terrassen eller i din egen hage. Jeg skal ta for meg dyrkingen av de vanligste grønnsakene – og noen tips til hva du kan lage av disse. Dermed er du godt forberedt til våren.
Det hele handler om jorden, om å holde sin jord og planter sunne, uten å gi de hverken medisin eller sprøyter, men «god og næringsrik mat» – som hos oss mennesker. Å dyrke sine egne grønnsaker handler om liv, om glede, om nytelse, om å se det lille frø bli til noe stort. Og gleden av å spise noe som hverken har reist, ligget i kjøleskapet i flere dager – eller er pakket i plast.
Mer om Anita:
Anita S Dietrichson er bybonde og hobbykokk og har sitt eget selskap Drivhuset mitt. Hun dyrker økologisk mat, og holder kjøkkenhagekurs og Bokashikurs. Hun har egen blogg og nettbutikk hvor hun selger sine egne kort og posters. Posters og kort er med oppskrifter, og rikt illustrert av Søgne kunstneren Bente Lill Endresen Kallhovd.
På kurset blir det mulighet til å kjøpe både Bokashi startsett og posters/kort.
Begrenset antall plasser! Meld deg på nå:
anita@drivhusetmitt.no
 

Onsdag 14. oktober  kl. 17.00-19.00 • Sted: Grønt Senter 

Demonstrasjon av Bokashi 

SPIS GRØNT UKA: BOKASHI v/ Anita S Dietrichson
Gratis demo i Matkjelleren i Lillemarkens under Spis Grønt Uka 2020
Stikk innom Matkjelleren for å lære mer om Bokashi. Åpent fra 10 – 14 begge dager for drop-in.
Klokken 12.00- 12.30 og 13.00-13.30 vil Anita også holde et miniforedag om metoden – vi setter ut stoler slik at du kan få med deg foredraget.
Mer om Bokashi
Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte; og dels enten inne i en kasse med
litt jord, eller ute. Bokashi tar liten plass og lukter ikke vondt. Bare noen uker etter at matavfallet har forlatt kjøkkenet og kommet i jorden kan du begynne å plante i næringsrik bokashi kompostjord.
Jorden du lager med bokashi, er proppfull av næring og energi med et rikt mikroliv og massevis av herlig
meitemark. Dyrk den på balkongen, i krukker, på takterrassen, i kolonihagen eller i kjøkkenhagen – og
høst egendyrkede grønnsaker fra egenprodusert jord. Et perfekt lite kretsløp. Enkelt og svært rask!
 
Mer om Anita:
Anita S Dietrichson er bybonde og hobbykokk og har sitt eget selskap; Drivhuset mitt. Hun dyrker økologisk mat, og holder kjøkkenhagekurs og Bokashikurs. Hun har egen blogg og nettbutikk hvorhun selger sine egne kort og posters: www.drivhusetmitt.no
Posters og kort er med oppskrifter, og rikt illustrert av søgnekunstneren Bente Lill Endresen Kallhovd.
I Lillemarkens blir det mulig å kjøpe startsett til samme pris som på nettet (og du slipper
fraktkostnadene) og posters/kort.
Info Smittevern
Vi tar smittevernet på alvor, derfor rer det
begrenset plasser til selve foredragene: Det blir satt ut stoler til å sitte på – førstemann til mølla. Husk at 1-meters regelen gjelder!
Dersom du har symptomer på forkjølelse, eller har vært i utlandet de siste 10 dagene, ber vi om at du holder deg hjemme.
Vi overholder regelen om minst 1-meter avstand ig oppfordrer besøkende til å benytte seg av antibac-stasjonene som er plassert ved alle senterets innganger 
 
 

Torsdag  15. oktober  kl. 10.00-14.00 • Sted: Matkjelleren – Lillemarkens

Matkurs: Spis MER grønt!

Trodde du plantbasert mat er kjedelige salater og mat du ikke blir mett av? Lær hvordan du kan leve sunt og bærekraftig ved åinnføre mer plantekost i hverdagen. Du får tips og råd og vi lager middagsretter som er enkle å få til og som smaker skikkelig digg og har metthetsgaranti! Vi spiser og koser oss med det vi lager og du får med deg oppskriftshefte.

Sted: Grønt Senter, Odderøya
Pris: 790,-
NB! Begrenset antall plasser
Påmelding: Trykk her
 
 

Temamiddag: VEGAN WINE & DINE HOS PANDA PANDA

 
Vegan Wine & Dine 15. Oktober med Chef Mladen Mijailovic i samarbeid med Lunde Gård
Våre venner i vin, Siva og Dagfinn, har invitert den eminente kokk Mladen Mijailovic til å sette sammen en utsøkt Vegan Wine & Dine meny i samarbeid med Lunde Gård under årets Spis Grønt Uke. NB! KUN 24 plasser.
Meny for kvelden
Compressed Wild Mushrooms & Avocado with Red Pepper
– – –
Watercress & Marmite. Roasted New Potatoes Salad
– – –
Miso Risotto
– – –
Potato Cream with Caramelized Leek & Saffron
– – –
Pumpkin Meringue Pie
Fem nydelige retter for 695
Siva & Dagfinn har valgt ut et knippe nydelige viner til maten. Her kan dere følge dems anbefalinger eller gå egne veier.
For å booke bord send SMS til 922 82 251
NB! KUN 24 plasser (første mann til mølla)

 

Spis Grønt Uka © 2019

Etablert av Mjas AS i samarbeid med Kvadraturen.