smag og behag
Belgisk Potetvaffel med Holtefjell Xo
1 belgisk potetvaffel (av kokte, knuste mandelpoteter)
5-6 cherrytomater
Olivenolje
Salt
Pepper
Syltet fennikel
Syltet rødløk
Sprøstekte, bakte mandler
Avocadokrem (3 avokado, 1 lime, salt og pepper)
Ricottakrem eller annen ferskost
Sprø potetchips
Tørket estragon
Himmelsk Blomkål
1 blomkål
3 ss smør
Purreolje
Purremajones
Holtefjell XO-dressing
Fritert grønnkål
Ristede pinjekjerner
Gressløk
Tørkede blomster
Purreaske
Revet Holtefjell XO
Noen blader med brønnkarse
Noen blader oxalis
tilstede mat og mer
Vegansk Thai Green Curry (4 personer)
Serveres med wokede grønnsaker, tofu, chili- og peanøttkrønsj og ris eller quinoa (fritt valg).
THAI CURRYPASTE
1 ts svarte pepperkorn
1 ss korianderfrø 1 ts cumminfrø
2 stk limegress, ta bort det ytterste laget og kutt i tynne skiver 1 tommelstor bit ingefær, skrelt og kuttet i tynne skiver
3-6 stk grønn chili, fjern stilken og kutt i tynne skiver
1 neve koriander, stilker og blad
Skall og juice av 1 lime
8 kaffir limeblader, kuttet i tynne skiver
2 stk sjalottløk, kuttet i tynne skiver
4 ss kokosolje/rapsolje 2 ss tamari eller soyasaus
2 ss agave eller palmesukker
WOKEDE GRØNNSAKER OG TOFU
* 100 gram fast tofu pr. person.
* Ca. 300 gram grønnsaker per person etter eget ønske, f.eks. aspargesbønner, løk, sukkererter, brokkoli, squash, gulrot, paprika eller annet som er i sesong.
* 1 stor ss green curry paste pr. person
* 1 1/2 dl kokosmelk pr. person
* 1 neve koriander, grovhakket 1 lime, smak til Tamari eller salt, smak til
PEANØTTKRØNSJ
2 dl rå peanøtter
1 ts agave
1 ss tamari eller soyasaus
Skall og juice av ½ lime
1 chili, finhakket
1 ss sesamfrø
Bland alle ingrediensene og fordel blandingen utover på en stekeplate.
Stekes på 180 grader til den får gyllen farge (ca. 10-15 min.).
Rør i blandingen halvveis i steketiden. Avkjøles.
MOTHER INDIA
Laks korma
750 g laksefilet i medium store stykker
2 mediumstore løk finhakket
4 ss matolje
2 ss garam masala
1 ts gurkemeie
2 ss malte cashewnøtter
100 g spinat
1 ts salt eller etter smak
2 ss honning
50 g minimais
Ca 50 g saritas mangochutney eller etter smak
2 ss kokosflak til pynt
Vegetarisk versjon av Butter Chicken
200 g ulike grønnsaker som søt potet, blomkål, paprika, aubergine, squash
Marinade til grønnsakene
4 ss gresk yoghurt
2 ss olje
1 ss hvitløk og
ingefærpure
1 ss salt eller etter smak
2 ss gram masala
1 ts korianderpulver
1 ts cuminpulver
1 ss gurkemeie
1 ts chilipulver (kan sløyfes)
Stekes i ovn i ca 10 – 15 min. på 200 grader
Saus:
50 g smør
2 ss olje
1 kanelstang
4-5 grønn kardemomme
2 sort kardemomme
2 laurbærblad
1 ts fennikel frø
½ ts nellikspiker
1 boks hakkede tomater
3 ss malte cashewnøtter
1 ts salt eller etter smak
1 ss garam masala
1 ts røkt paprika
1 ts korianderpulver
½ ts cuminpulver
2 ss kokosmasse
1 ss honning
1 klype bukkehornskløver
3 dl matfløten
Del ditt bilde ved å hashtagge #spisgrøntuka!
Spis Grønt Uka © 2019
Etablert av Mjas AS i samarbeid med Kvadraturen.