Oppskrifter

smag og behag

Belgisk Potetvaffel med Holtefjell Xo

1 belgisk potetvaffel (av kokte, knuste mandelpoteter)
5-6 cherrytomater
Olivenolje
Salt
Pepper
Syltet fennikel
Syltet rødløk
Sprøstekte, bakte mandler
Avocadokrem (3 avokado, 1 lime, salt og pepper)
Ricottakrem eller annen ferskost
Sprø potetchips
Tørket estragon

Himmelsk Blomkål

1 blomkål
3 ss smør
Purreolje
Purremajones
Holtefjell XO-dressing
Fritert grønnkål
Ristede pinjekjerner
Gressløk
Tørkede blomster
Purreaske
Revet Holtefjell XO
Noen blader med brønnkarse
Noen blader oxalis

tilstede mat og mer

Vegansk Thai Green Curry (4 personer)

Serveres med wokede grønnsaker, tofu, chili- og peanøttkrønsj og ris eller quinoa (fritt valg).

THAI CURRYPASTE
1 ts svarte pepperkorn
1 ss korianderfrø 1 ts cumminfrø
2 stk limegress, ta bort det ytterste laget og kutt i tynne skiver 1 tommelstor bit ingefær, skrelt og kuttet i tynne skiver
3-6 stk grønn chili, fjern stilken og kutt i tynne skiver
1 neve koriander, stilker og blad
Skall og juice av 1 lime
8 kaffir limeblader, kuttet i tynne skiver
2 stk sjalottløk, kuttet i tynne skiver
4 ss kokosolje/rapsolje 2 ss tamari eller soyasaus
2 ss agave eller palmesukker

 

WOKEDE GRØNNSAKER OG TOFU
* 100 gram fast tofu pr. person.
* Ca. 300 gram grønnsaker per person etter eget ønske, f.eks. aspargesbønner, løk, sukkererter, brokkoli, squash, gulrot, paprika eller annet som er i sesong.
* 1 stor ss green curry paste pr. person
* 1 1/2 dl kokosmelk pr. person
* 1 neve koriander, grovhakket 1 lime, smak til Tamari eller salt, smak til

 

PEANØTTKRØNSJ
2 dl rå peanøtter
1 ts agave
1 ss tamari eller soyasaus
Skall og juice av ½ lime
1 chili, finhakket
1 ss sesamfrø


Bland alle ingrediensene og fordel blandingen utover på en stekeplate.
Stekes på 180 grader til den får gyllen farge (ca. 10-15 min.).
Rør i blandingen halvveis i steketiden. Avkjøles.

MOTHER INDIA

Laks korma

750 g laksefilet i medium store stykker

2 mediumstore løk finhakket

4 ss matolje

2 ss garam masala

1 ts gurkemeie

2 ss malte cashewnøtter

100 g spinat

1 ts salt eller etter smak

2 ss honning

50 g minimais

Ca 50 g saritas mangochutney eller etter smak

2 ss kokosflak til pynt 

Vegetarisk versjon av Butter Chicken

200 g ulike grønnsaker som søt potet, blomkål, paprika, aubergine, squash

Marinade til grønnsakene
4 ss gresk yoghurt
2 ss olje
1 ss hvitløk og
ingefærpure
1 ss salt eller etter smak
2 ss gram masala
1 ts korianderpulver
1 ts cuminpulver
1 ss gurkemeie
1 ts chilipulver (kan sløyfes)

Stekes i ovn i ca 10 – 15 min. på 200 grader

 

Saus:
50 g smør
2 ss olje
1 kanelstang
4-5 grønn kardemomme
2 sort kardemomme
2 laurbærblad
1 ts fennikel frø
½ ts nellikspiker
1 boks hakkede tomater
3 ss malte cashewnøtter
1 ts salt eller etter smak
1 ss garam masala
1 ts røkt paprika
1 ts korianderpulver
½ ts cuminpulver
2 ss kokosmasse
1 ss honning
1 klype bukkehornskløver
3 dl matfløten

 

Instagram

Del ditt bilde ved å hashtagge #spisgrøntuka!

[instalink id="1"]

Spis Grønt Uka © 2019

Etablert av Mjas AS i samarbeid med Kvadraturen.